
125g bulgur (vagy quinoával vegyesen)
2 tojás
150 ml semleges ízű olaj
125g méz
1 tk vaniliakivonat
375g durvára reszelt cukkini, sárgarépa, alma, vagy sütőtök vagy ezek kombinációja
250g teljesőrlésű liszt
1 1/2 tk őrölt fahéj
2 tk szódabikarbóna
125g mazsola, aszalt sárgabarack, meggy, vagy cseresznye
A bulgurt forrázzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig, aztán szűrjük le.
Kicsit verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá az olajat, mézet, vaniliát, reszelt gyümölcsöket és a bulgurt.
Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, száraz gyümölcsöket, és adjuk a tojásos keverékhez. Keverjük jól össze. Öntsük kikent formába. Ha van 1 kg-os kenyérhez való forma, abba, ha nincs megteszi két őzgerinc is.
170 fokon (gázon 3-as) lassan süssük úgy 50 percet, míg egy tű már tisztán kihúzható a közepéből.
Jó étvágyat!
(Forrás: Amanda Cross: Egészséges étrend kicsiknek)
2 megjegyzés:
nyamm nyamm.
1. holnap bulgurt veszek (ma elfogyott)
2. el is készítem.
3.könyvet felhajtom.
nyammzé/x :-D
Helyes!
Most fogd be az egyik füled(vagy szemed): lekvárral még finomabb :)
A könyv az utóbbi idők legjobb szakácskönyv-vétele.
Bár lehet, hogy csak azért gondolom, mert a saját véleményemet látom leírva.
Megjegyzés küldése