2009. október 13., kedd
Indiai lencse
Olcsó, finom, egészséges, gyors, mi kell még?
Most vöröslencséből készítettem, mert nem volt időm, de ha igazán finomat akarok akkor fekete (beluga) lencséből főzöm, de simából is kiváló.
1/2kg lencse
1-2 hámozott paradicsom vagy 1 konzerv
1 kicsi sűrítettparadicsom
2 dl tejszín
4-5 dkg vaj
6-7 gerezd fokhagyma átpréselve
1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
3-4 teáskanál garam masala
1-2 tk őrölt koriander
1 tk nigella (kihagyható)
3 tk őrölt chili
Ha sima vagy fekete lencséből készítem, azokat előfőzöm.
A fűszereket fokhagymával vajon megpirítom, majd rádobom a lencsét és hozzzáöntöm a tejszín felét. Hozzáadom a paradicsomokat és ha vöröslencséből készítem, akkor vizet is adok hozzá és még egy kis tejszínt.
Addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse, majd a végén hozzáadom a maradék tejszínt és egy kis vajat.
Ma tejszínes spenótot és a háztartás hímnemű tagjainak barnarizst készítettem hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
NYAMMM! NYAMMM! NYAMMM!!!!!!!!
és megint :)
Megjegyzés küldése