
Olcsó, finom, egészséges, gyors, mi kell még?
Most vöröslencséből készítettem, mert nem volt időm, de ha igazán finomat akarok akkor fekete (beluga) lencséből főzöm, de simából is kiváló.
1/2kg lencse
1-2 hámozott paradicsom vagy 1 konzerv
1 kicsi sűrítettparadicsom
2 dl tejszín
4-5 dkg vaj
6-7 gerezd fokhagyma átpréselve
1 hüvelyknyi gyömbér reszelve
3-4 teáskanál garam masala
1-2 tk őrölt koriander
1 tk nigella (kihagyható)
3 tk őrölt chili
Ha sima vagy fekete lencséből készítem, azokat előfőzöm.
A fűszereket fokhagymával vajon megpirítom, majd rádobom a lencsét és hozzzáöntöm a tejszín felét. Hozzáadom a paradicsomokat és ha vöröslencséből készítem, akkor vizet is adok hozzá és még egy kis tejszínt.
Addig főzöm, míg meg nem puhul a lencse, majd a végén hozzáadom a maradék tejszínt és egy kis vajat.
Ma tejszínes spenótot és a háztartás hímnemű tagjainak barnarizst készítettem hozzá.
2 megjegyzés:
NYAMMM! NYAMMM! NYAMMM!!!!!!!!
és megint :)
Megjegyzés küldése