2 szelet héj nélküli kenyér tejbe áztatva
8 paradicsom
olivaolaj
2 finomra vágott vagy reszelt hagyma
2 gerezd összezúzott fokhagyma
20 apróra vágott champignongomba (én barnát használok)
1 ek finomra vágott petrezselyem
1 ek apróra vágott zöld chilipaprika (HE)
1/2 kiskanál oregano
1/2 kiskanál kakukkfű
4 ek reszelt parmezán
só&bors
A paradicsomokat lecsumázzuk: a szárakat tövestül kivágjuk. A paradicsomokat aljukkal felfelé fordítjuk. Csúcsaikat ferdén lefelé irányított késsel levágjuk, majd a hús nagyrészét kiskanállal kiszedjük, ügyelve, hogy meg ne sértsük a héját. A kivájt húst apróra vágjuk, félrerakjuk. A pari belsejébe só&bors.
Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, gombát, petrezselymet és paprikát. 4-5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a parik húsát és fűszerezzük(só&bors, oregano, kakukkfű). Még 4-5 percig pároljuk.
A kenyérbelet kinyomkodjuk és a többi cucchoz rakjuk a serpenyőbe. Állandó kevergetés mellett 2 pecig sütjük.
Megtöltjük a paradicsomokat és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Megszórjuk reszelt sajttal és még 5 percig sütjük.
Ha valaki nem kedveli a kenyeret, vagy diétázik, kihagyható.
Igazi nyári étel, magában vagy husi mellé is kiváló.
Forrás: Pol Martin kitűnő konyhája
2 megjegyzés:
köszi!!!!!!!!!!!!
belinkelem, forwardolom Lillának Évának Beának stb.-és vasárnap ez lesz az ünnepi enni! (sajnos holnap megint egész nap meló, de ez az utolsó)
hú már csak kettőt kell aludni!
Köszönöm még egyszer!!!!!
SZivesen, detélleg...
Megjegyzés küldése