2009. november 13., péntek
Zabkása
Megérkezett a hideg, a sötét. A szörnyű az, hogy már most alig várom a tavaszt. Mindenkinek más és más túlélőtaktikája van. Nekem az egyik a zabkása. Meleg, finom, illatos és tápláló.
Zabpelyhet pirítok, de csak addig, míg illatozni nem kezd, a fekete már nem jó :). Felöntöm szójatejjel (lehet sima tej, zabtej, víz, bármi), bedobálok gyümölcsöket. Alma és mazsola mindig van benne, ha kell a kraft: banán. De bármilyen gyümölcs megfelel. Szoktam még hozzátenni lenmagot, mézet, fahéjat. Addig főzöm, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és besűrűsödik.
A végeredmény csúnya, de nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
De miért kell megfőzni?
Ha állni hagyod 20-30 percet, profin megdagad és megpuhul a zabpehely. Akkor mehet bele a gyümi és máris lehet kanalazni.
Mert attól kása.
Télen jobban esik a meleg kaja. Meg a szottyadt almákat is kiválóan lehet így felhasználni...
Megjegyzés küldése