2012. január 17., kedd

Ciki a baboskáposzta?



Egyszerű, gyors, olcsó, finom, több napi kaja.

Ha valaki nem vágja itt a recept, 4 személyre, két napra, de a bepötyögitek a keresőbe, rengeteg receptet lehet találni. Fontos változtatás volt részemről, hogy NEM rántom be, helyette sűrű olasz paradicsomot használok, nem a tipikus magyar paradicsomlét.
Én pulykacombból készítem, de lehet sertéscombból is vagy csülökkel. Nekem az már kicsit tömény.
1 nagy pulyka felsőcomb nagyobb darbokra vágva (80 dkg körül, de lehet több, ha valaki sok húst szeret benne)

1 kisebb fej káposzta vagy 70-80 dkg savanyú kimosva
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 konzerv paradicsom
babérlevél, kakukkfű, pirospaprika
2 csésze szárazbab vagy két konzerv
só, bors

Pörköltalappal indítunk (hagyma, fok is, párol, ekkor szoktam én hozzádobni a babérlevelet, meg a kakukkfüvet), pirospaprika, majd mehet hozzá a hús.
Felöntöm a paradicsomokkal meg egy kis vízzel, hogy legyen leve rendesen. Amikor már majdnem megfőtt mehet hozzá a bab. Általában megfőzöm külön fokhagymával, babérlevéllet, sóval, és akkor teszem hozzá, amikor a káposztát, ha konzerv, akkor is ugyanebben a fázisban zúdítom hozzá.

A káposztát általában vékonyra szelem, ha savanyú, átmosom, és mehet a lábosba. Ha káposzta megfőtt, teszek hozzá két evőkanál borecetet, hogy ne főjön szét. Zöldfűszereset használok, az is hozzáad az ízéhez.
A legjobb ebben az ételben az, hogy ha vega, ne adj' Isten vegán vagy kihagyod a húst, és OK. Ha nem eszel szénhidrátot, akkor a babot, ha izmosodni akarsz, akkor is ideális.
Lehet még cifrázni chilivel, magyarán erőspaprikával, vagy az elején szalonnával, de egy a lényeg, két napra kaja van a család asztalán, ami egészséges, finom, és mennyi is? Ha nagyon nagyon úri-muri 1500 ft, ha low budget, akkor ezres alatt bőven kijön. Mi kell még?
Fehérkenyér mi? Teszed le???!!!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Mi kell még?
Fehérkenyér mi? Teszed le???!!! :)))))))))))))))))